Kanapki z serkiem kozim i szparagami.
Wiecie za co lubię maj? Za wysyp wszystkiego co dobre. Rabarbar, szparagi, botwina, wszystkie możliwe nowalijki, z końcem miesiąca krajowe truskawki, jest z czego wybierać. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że zdrowe odżywianie jest teraz dużo łatwiejsze ;) Dlatego utrata wagi na wiosnę to całkiem dobry pomysł i zadanie możliwe do wykonania. Tak więc w nawiązaniu do ostatniego postu zamierzam się w końcu wziąć w garść, wracam na zajęcia fitness (wydane na karnet pieniądze motywowały mnie zawsze jak nic innego), do pracy pakuję swoje lunche, czekam na naprawę swojego roweru, szukam basenu w dobrej lokalizacji i jestem pełna nadziei na widoczne efekty :D Trzymajcie kciuki i sami też dołączcie do mnie, w końcu w kupie siła ;) A dzień zacznijcie koniecznie od śniadania! Np. z kanapkami z kozim serkiem i szparagami.
Kanapki z serkiem kozim i szparagami
Składniki:
- kilka kromek świeżego pieczywa
- kozi serek do smarowania
- kilka plastrów wędzonego łososia
- zielone szparagi
- jajka
- masło (opcjonalnie)
- pieprz cytrynowy
Szparagi blanszujemy, jajka gotujemy na miękko (chyba, że nie lubicie jajek na miękko, to i ugotowane na twardo przejdą). Chleb smarujemy masłem, rozsmarowujemy serek kozi, układamy na nim plastry łososia, na nich przekrojone na pół szparagi oraz jajko. Całość posypujemy pieprzem cytrynowym.
SMACZNEGO!
kozi zamienię na kremowy twarożek a reszta pyszota
OdpowiedzUsuńSzparagi są super. Niestety, ja mam zawsze problem z ich przyrządzeniem i nie wychodzą mi zbyt dobre.
OdpowiedzUsuń