Kanapki z serkiem kozim i szparagami.

11:46 Kinga ⚬ Yummy Lifestyle 2 Comments

Wiecie za co lubię maj? Za wysyp wszystkiego co dobre. Rabarbar, szparagi, botwina, wszystkie możliwe nowalijki, z końcem miesiąca krajowe truskawki, jest z czego wybierać. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że zdrowe odżywianie jest teraz dużo łatwiejsze ;) Dlatego utrata wagi na wiosnę to całkiem dobry pomysł i zadanie możliwe do wykonania. Tak więc w nawiązaniu do ostatniego postu zamierzam się w końcu wziąć w garść, wracam na zajęcia fitness (wydane na karnet pieniądze motywowały mnie zawsze jak nic innego), do pracy pakuję swoje lunche, czekam na naprawę swojego roweru, szukam basenu w dobrej lokalizacji i jestem pełna nadziei na widoczne efekty :D Trzymajcie kciuki i sami też dołączcie do mnie, w końcu w kupie siła ;) A dzień zacznijcie koniecznie od śniadania! Np. z kanapkami z kozim serkiem i szparagami.



Kanapki z serkiem kozim i szparagami
Składniki:
  • kilka kromek świeżego pieczywa
  • kozi serek do smarowania
  • kilka plastrów wędzonego łososia
  • zielone szparagi
  • jajka
  • masło (opcjonalnie)
  • pieprz cytrynowy
Sposób przygotowania:
Szparagi blanszujemy, jajka gotujemy na miękko (chyba, że nie lubicie jajek na miękko, to i ugotowane na twardo przejdą). Chleb smarujemy masłem, rozsmarowujemy serek kozi, układamy na nim plastry łososia, na nich przekrojone na pół szparagi oraz jajko. Całość posypujemy pieprzem cytrynowym.

SMACZNEGO!

2 komentarze :

  1. kozi zamienię na kremowy twarożek a reszta pyszota

    OdpowiedzUsuń
  2. Szparagi są super. Niestety, ja mam zawsze problem z ich przyrządzeniem i nie wychodzą mi zbyt dobre.

    OdpowiedzUsuń

Daj znać co myślisz!