Ekspresowa zupa pomidorowa.

Ekspresowa zupa pomidorowa.
Składniki:
- 750 ml wody
- 1 litr soku pomidorowego
- 2 kostki rosołowe
- 1 małe opakowanie przecieru pomidorowego
- 1,5 łyżki mąki
- pieprz cytrynowego
- kilka liści laurowych
Sposób przygotowania:
Kostki rosołowe rozpuścić w gorącej wodzie. Do bulionu wlać sok pomidorowy. Zagotować. Mąkę rozprowadzić w 100 ml nieco ochłodzonej zupy, dolać do reszty zupy. Dodać przecier. Dosypać pieprz (ilość wg uznania) i wrzucić liście laurowe. Gotować kilka minut. Podawać z makaronem. Każdą porcję przyozdobić kleksem ze śmietany i posypać posiekanym koperkiem.
SMACZNEGO!
aleeee ona ma kolor! cudowny!
OdpowiedzUsuńpomidorowa jest chyba moją ulubioną zupą. ale z soku pomidorowego nigdy nie próbowałam. to przepis w sam raz na moją studencką kuchnię :-)
Wow, co za kolor :) Śliczna i apetyczna :)
OdpowiedzUsuńuuaa... ale czerwień... niesamowite. Aż mi ślinianki zaczęły szybciej pulsować.
OdpowiedzUsuńWitam, mam dla Pani ciekawą propozycję zawodową. Chodzi o wykonanie pewnego zlecenia dla agencji reklamowej. Bardzo proszę o podesłanie maila na adres kw@apeiro.pl, a wyślę potrzebne informacje. Pozdrawiam serdecznie, Kasia.
OdpowiedzUsuńJa niestety osobiście, nie przepadam (w każdym razie, nie jakoś szczególnie) za pomidorową zupą, ale nie mogłam się opanować, żeby nie napisać, że kolor to ona ma czadowy! :) Krwista pomidorówka! ;-))
OdpowiedzUsuń