Sałatka z zupek chińskich
Zdumiewające jest, że jedne z najsmaczniejszych dań, są tak proste w wykonaniu, powstałe z niewyszukanych składników. Wydawać by się mogło, że potrawy o nietuzinkowym smaku, wymagają spędzenia nad nimi ogromnej ilości czasu i pieniędzy. A dzisiejsza sałatka nie ma nic wspólnego ani z ogromnymi kosztami, ani z długim czasem przygotowania. A oto i procedura jej przygotowania...
Składniki:
Sposób przygotowania:
Paprykę i ogórka umyć. Pozbyć się nasion z papryki. Pokroić warzywa w kostkę. Makaron z zupek drobno pokruszyć. Kukurydzę osączyć z zalewy, dosypać do makaronu, papryki i ogórka. Przyprawy z zupek dosypać do sałatki. Dokładnie wymieszać. Odstawić na kilka godzin, aby makaron nasiąknął sokami z warzyw. Majonez, jogurt i musztardę dokładnie wymieszać. Sos wlać do sałatki, dokładnie wymieszać i gotowe. :)
Składniki:
- 2 opakowania zupek chińskich (jedna ostra, druga łagodna - polecam zupki Vifon)
- duża czerwona papryka
- średni ogórek
- puszka kukurydzy
- kopiata łyżka majonezu
- łyżka jogurtu naturalnego
- łyżeczka musztardy
Sposób przygotowania:
Paprykę i ogórka umyć. Pozbyć się nasion z papryki. Pokroić warzywa w kostkę. Makaron z zupek drobno pokruszyć. Kukurydzę osączyć z zalewy, dosypać do makaronu, papryki i ogórka. Przyprawy z zupek dosypać do sałatki. Dokładnie wymieszać. Odstawić na kilka godzin, aby makaron nasiąknął sokami z warzyw. Majonez, jogurt i musztardę dokładnie wymieszać. Sos wlać do sałatki, dokładnie wymieszać i gotowe. :)
SMACZNEGO!
z takim sosem jeszcze nie próbowałam sałatki z zupek, czas chyba najwyższy to zmienić :)
OdpowiedzUsuńAdrijah, polecam serdecznie ;)
OdpowiedzUsuń