Domowe jeżyki.
Prosty i bardzo szybki sposób na smaczne ciacha. Co prawda z tej ilości składników wychodzi zaledwie ok 10-11 ciastek, ale warto spróbować.
SKŁADNIKI:
4-5 batonów Mars
ok. 50 g masła
2-3 łyżki stołowe mleka
płatki kukurydziane
rodzynki
kilka suszonych moreli
aromat do ciast np. pomarańczowy
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Marsy pokroić na malutkie kawałeczki i rozpuścić w małym garnku z masłem i mlekiem. Dodać kilka kropli aromatu. Zestawić z ognia, wsypać płatki kukurydziane, rodzynki i pokrojone w kostkę morele, wymieszać Wszystko ma być dobrze obtoczone masą marsową. Z masy formować małe kulki w rękach, bądź przy pomocy łyżek i kłaść na blasze do pieczenia wyłożonej folią aluminiową. Blachę włożyć do lodówki na godzinę, aby masa stwardniała.
SKŁADNIKI:
4-5 batonów Mars
ok. 50 g masła
2-3 łyżki stołowe mleka
płatki kukurydziane
rodzynki
kilka suszonych moreli
aromat do ciast np. pomarańczowy
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Marsy pokroić na malutkie kawałeczki i rozpuścić w małym garnku z masłem i mlekiem. Dodać kilka kropli aromatu. Zestawić z ognia, wsypać płatki kukurydziane, rodzynki i pokrojone w kostkę morele, wymieszać Wszystko ma być dobrze obtoczone masą marsową. Z masy formować małe kulki w rękach, bądź przy pomocy łyżek i kłaść na blasze do pieczenia wyłożonej folią aluminiową. Blachę włożyć do lodówki na godzinę, aby masa stwardniała.
SMACZNEGO!
wygladaja kuszaco, jak sie napatrze, to moze mojego lenia przezwycieza ;) A to wieeeeelki len, dzis przyszedl i sie rozsiadl.
OdpowiedzUsuń